Tennisvänner finns i alla appar för podcasts. Du kan också lyssna på avsnitten direkt här.

Det kan ta några sekunder för avsnitten att ladda. Håll ut.

 
Skärmavbild 2019-09-13 kl. 06.42.04.png

Tennisvänner avsnitt 43. Tennissmörgåsbordet. Om att som fritidsspelare leva det ljuva tennislivet och berika livet mitt i livet med tennis! Vi inspireras av en modig hobbyspelare som ser tennisen som ett smörgåsbord av möjligheter att leva, spela och ha roligt - Ja, vi landar väl i att det är perfekt att bli tennisproffs som 40+-are!


Skärmavbild 2019-08-29 kl. 22.49.09.png

Avsnitt 42. Feat: Jenny Edner, KBT-terapeut. Varför får man gummiarm och varför fastnar man i att spela "safe" så fort det är match? Idrottspsykologen och KBT-terapeuten Jenny Edner från Your Performance på SALK delar med sig av klockrena mentala tips för hur vi hobbyspelare kan tackla nervositeten. Här är vägen till mindre nervositet och mer framgång på tennisbanan!


Skärmavbild 2019-08-15 kl. 21.42.22.png

Avsnitt 41! Feat: Mats Wilander. "Tennispassionen växer med livet" säger Mats Wilander när vi möter honom under Champions Tour i Skurup. Avsnittet innehåller dels intervju med Mats, dels hur vi benar ut, vänder och vrider på all inspiration han delar med sig av. Dessutom tennispeppar vi dig inför terminstarten och dagdrömmer om McEnroe. Välkommen in i podden som går under tennishuden!


Skärmavbild 2019-08-01 kl. 19.53.21.png

Avsnitt 40! Tennisvänner What it Takes. Tune in, drop out, play tennis! Ett avslappnat men uppdukat sommaravsnitt. Matchcoachen spelar in några riktigt bra bollar, vi har samlat på oss goda taktiktips via djungeltrumman och och vi delar in tennisbanan som ett trafikljus. Välkommen in i sommarpodden!


tennisvänner christer sjöö tennisförbundet

Avsnitt 39! Tennisvisioner med Christer Sjöö Vi träffar Svenska Tennisförbundets Generalsekreterare Christer Sjöö i en helskön intervju där han delar med sig av sin vision och sin tennispassion. Vi ger dig också Swedish Open for dummies och Helena har en spaning kring det senaste skriket på tennisbanan. Välkommen in tennispodden för hobbyspelare!


Skärmavbild 2019-07-04 kl. 21.24.30.png

Avsnitt 38! Oh, vilket party! Ta rygg på oss och upplev tennisfesten Svaneholm Open som nyss gått av stapeln i Skurup. Vi ger dig bubblet från viptältet, bolljudet från läktaren, intervju med legenden Mark Woodforde och möjligheten att vinna en vit tennisboll signerad Mats Wilander! Välkommen till sommarens tennis-garden-party!


Skärmavbild 2019-06-21 kl. 08.26.04.png

Avsnitt 37! The Force. Vi nosar vi upp en spaning om vad som gör dig till en lejoninna på tennisbanan. En formula som kan vända motgång till medvind i tennismatch. Ulrika har hittat ett gyllene tips för att hålla mentalt fokusp på bollen och Matchcoach svarar på ett par av alla härliga frågor som ni skickat in! Ett rytande varm välkommen in i podden!


Skärmavbild 2019-06-08 kl. 10.31.00.png

Avsnitt 36! Just like a prayer. Herre gud! Finns det en tennisgud och vilka är tennissynderna? Vi tennisbiktar oss och sen gör faktist oraklet i form av "Fråga-Matchoacen" entré i podden! Låt oss tennisfrälsa dig.


Skärmavbild 2019-05-24 kl. 01.15.18.png

Avsnitt 35! L’esprit de Roland Garros! Franska Öppna står för dörren och vi drar igenom arenan, spelarna, historien och kläderna som en stormvind. Såklart får du även French Open for Dummies. Sist men inte minst ringer vi upp mannen bakom tennisbloggen Game Set Wicht och hör vilka han tror blir grusets hjältar. Bienvenue dans le pod! Gör dig redo för grus i ögonen,


Tennisvänner_Jonas Björkman.JPG

Lång version. 50 min intervju.

Kort version. 13 min intervju.

Avsnitt 34! På volley med Jonas Björkman. Tennislegenden Jonas Björkman hoppar in i poddbilen och delar generöst med sig av sina erfarenheter från touren och vad som färgat hans resa dit. Ulrika får tips inför KM – ända ut på trottoaren faktiskt! Vi dyker in i hans Instagramflöde och får även en liten bit av hans hjärta – det egna välgörenhetsprojektet ZB Foundation i Afrika. Ta plats i poddbilen, nu drar vi!


Tennisvänner_tennispodd_ep33.jpg

Avsnitt 33 / Ball, bounce, hit! Det är dags för tennisens högsäsong så vi rustar dig med 10 tips för att snabbt blir en bättre tennisspelare utan att du behöver anstränga dig! Allt från vad du ska ha i tennisväskan till vad du först ska tänka på när du går ut på tennisbanan. Vi vill uppmuntra dig att se din kropp som ditt tempel men vi snubblar när vi hittar högklackade skor i tennisväskan.


Avsnitt 32. On Fire med Jesper Hussfelt. Gasen i botten när sportkommentatorn och TV-profilen Jesper Hussfelt dyker upp i podden och delar sin passion för både tennis och padel. Han tipsar om Novak Djokovics kalleanka-stance och vi nosar såklart på tennisvärldens aprilskämt. Han delar med sig om vem som gör vad i sportreportervärlden och Helena brinner nästan upp på tennisbanan.


Tennisvänner 31 matchtaktik med matchcoach

Avsnitt 32! Matchens superverktyg. Vi rustar dig för match! Med hjälp av start-up-företaget Matchcoach.se ger vi dig en schweizisk armékniv av tips att ha på banan. Vi gläds åt Rebecca Petersons som hamnade öga mot öga med Serena Williams och vi längtar efter att få vara ditt tenniscoachande sällskap! 


30.Tennisvänner_poscast_tennispodd_salk_veteransm.jpg

Avsnitt 30! Segervingar. Guldfeber i podden! Vi gästas av vinnaren Magdalena Sekkenes som tog hem tre SM-guld under Veteran SM i Salk. Vi pepprar henne med era lyssnarfrågor och vår nyfikenhet. Helena svävar på tennismoln och vi peppar dig att samla mod och kasta dig ut på nya tennisäventyr. Välkommen in i segerpodden!

Tennisvänner ep 29.jpg

Avsnitt 29! Breaking News. Vi tar er rakt in i nyheten om att tennissverige får episk turnering på gräs, bakom kulisserna på presskonferensen där ni hör Mats Wilander och Pat Cash. Vi laddar för en hållbar kropp men sladdar av träningsmaskinerna på gymet. Sist men inte minst svingar vi racket snabbare än någonsin.


Avsnitt 28. Det går som en dans med Sara Edwardsson. Tennisinspiration på full volym när "Supersnälla Silver Sara"- Sara Edwardsson dansar in i podden! Det här avsnitt får du inte missa och om vi inte lyckas smitta er med hennes tennispassion så äter vi upp våra nya Wilson Clash! Och yes – vi ringer upp Wilson Rackets för att fråga om det verkligen går att skapa ett racket som har allt?

27_tennisvänner_tsitsipas.jpeg

Avsnitt 27! Spela som Tsitsipas. Vi eftersnackar förstås om Australian Open. Vi avhandlar också rädslan att förlora när man spelar tennismatch, hur man spelar som en grabb och om tennis kan liknas vid musik? Vi bollar högt och lågt och du är varmt, varmt välkommen in tennispodden!


tennisvänner_tennispodd_avsnitt26.jpg

Avsnitt 26! Tears of tennis. Ta fram snyft-näsdukarna – vi tar farväl av tennishjälten Andy Murray och känner med en gråtande Federer. Men vi piggar upp oss med Australian Open för dummies och går i mål av Anders Erssons spaningar för årets upplaga down under. Vi springer in och festar oss ur de här 26e avsnittet av tennisbubbel. Välkommen in i tennispodden!

Avsnitt 5! Peruktennis. Vi laddar för ett nytt tennisår med massor av kul på tennisbanan. Vi försöker lista roliga sätt att spela turneringar och vara social runt tennisen och runt tennisklubben. Vi delar frikostigt med oss av vår lekfulla sida när vi smakar på gränsen mellan tennis och fest. Låt oss bjuda på ett sällskapssjukt avsnitt av skratt och allvar.


tennisvänner-podcast-24.png

Avsnitt 24! Skål för i år. Vi summerar tennisåret och skålar för er, för tennisens framgångar och motgångar, för varandra och för tennisplaneten! Vi delar med oss av hur vi själva lyckats och snubblat med speltaktiken. Inte minst sjunger vi ut poddåret 2018!


tennisvänner-podd-podcast-23_favorit 2.jpg

Avsnitt 23! Tennisens salt’n pepper. Tennisvänners speltaktik! Vi dukar upp ett smörgåsbord av tips på hur du håller huvudet kallt på tennisbanan och vi kokar fond på hur du besegrar motståndaren. Vi grunnar på riktigt goda receptet på hur du blir okrossbar på tennisbanan. Välkommen till vår tennis-kokbok!


Tennisvänner podcast tennispodd 22

Avsnitt 22! Pina Coladas. Vi djupdyker i tennismaterialen. Från blytejp till tennisracket så snygga att man vill slicka på dem. Ryktet om Biwo Racketservice har nått oss. Men vad är skillnaden mellan olika tennisbollar och hur ska man tänka när man ska stränga sitt tennisracket? Vi listar såklart också världens härligaste tennisbanor. Välkommen in i tennispodden för hobbyspelare.


tennisvänner-podcast-21.png

Avsnitt 21! Skrock & Skräck. Välkommen till en riktig nagelbitare – Skräck och skrock på banan. Vi listar proffsens vidskepelser, blottar egna och andras demoner och galenskaper. Vi pratar hjärnspöken och Helena blottar sin taktik att piska upp sig med tennismardrömmar. Dessutom ringer vi upp en vän från ep.16, Anders Ersson, mannen med koll.


tennisvänner-podd-podcast-20. favorit.jpg

I Tennisvänner podcast #20 Idrottspsykologiske rådgivaren Fredrik Weibull kryper in i poddbilen och vi kryper in i tennishjärnans vindlingar. Andra stora frågor vi avhandlar i avsnittet är allt från Stockholm Opens strumpor, magväskor till att dofta gott på banan. Välkommen in i tennisfesten!


Tennisvänner_podcast_19_billie_jean_king

I Tennisvänner podcast #19 En finstämd mix av Stockholm Open upptakt, om hur vi skapar nya mönster på tennisbanan, vi gästas snabbt av en ovanligt liten men service minded gäst och inte minst slår legenden Billie Jean King’s svallvågor in över avsnittet! I avsnittet hörs ett inspel av Teodora Holst, skicklig bollkalle på Stockholm Open


Tennisvänner_podcast_18

I Tennisvänner podcast #18 Nyfiken på tennisresa? Följ med till tennis under solen! Vi tar er med till Mallorca där vi poddar från tennisbanan, från hotellbalkongen med iskall öl, intervjuar tränarna och grillar dem om hur man lägger upp en optimal träning för tennistokiga vuxna som satsat tid och pengar på drömresan.


Tennisvänner_podcast_17

I Tennisvänner podcast #17 Tillbaka från semestern,det rycker i tennisbenen. Vi startar upp, ringer coachen och laddar för att dämpa tennissuget! Vi ordinerar en daglig dos av tennis, även om biverkningarna är repetativa skrattanfall, personlig insikt och hjärngympa kring vad klockan är på tennisbollen.


tennisvänner-tennispodd-16.png

I Tennisvänner podcast #16 Vi tar dig över Atlanten till ett stekhett US Open! Vi drömmer oss bort om att äta middag med spelarna och tar rygg på tennisvännen Anders Ersson som ger rapport från läktaren. Dessutom ett sidospår till Wawrinkas kalsonger. Det är Anders Ersson från Lidingö Tennisklubb som är på plats på US Open och låter oss hänga på honom.


tennisvänner-tennispodd-15.png

I Tennisvänner podcast #15 Vi reder ut varför man säger "love" på tennisspråk, vilka spelare som hittat romansen på banan och instagramprofilen Tennisheart dyker upp i podden. Ett avsnitt fullt av tenniskärlek med andra ord. – Varmt välkommen till en podd som snackar tennis. Bakom Instagramkontot "Tennisheart", som gästar avsnittet, står Michael Fogelberg Szymanski.


tennisvänner-tennispodd-14.png

I Tennisvänner podcast #14 Sommar och vi bollar mellan iskalla öl, heta sommartennistips och svalkande tennisprat. Vi svimmar även Djokovic instagraminlägg, försöker härma en fransk tränare. Vi nosar även upp hur du i alla fall ser ut som ett proffs på tennisbanan och dessutom kommer listar vi hur du kan spela olika typer av sociala spel på tennisbanan.


tennisvänner-tennispodd-padel-23.png

I Tennisvänner podcast #13 Yes, vi pratar padel mellan tennistugget. Vi ringer ända upp till Norrland för att prata med en driven padelvän. Vi försöker hitta tennisbanans känsliga zoner, och inte minst peppar vi er att också fira era förluster.


Tennisvänner_podcast_12-wimbledon-almedalen

I Tennisvänner podcast #12 tar er till Wimbledon via Almedalen och det pimmsfyllda tenniseventet Wimbledalen. Vi dyker ner i systrarna Williams hemkvarter. Vi tittar väldigt hårt på bollen och skrattar en hel del. Det och mycket mer – välkommen in i podden!


Tennisvänner_podcast_11

I Tennisvänner podcast #11 Ni slungas rakt in i en guldfärgad cabriolet som rymmer både poddutrustning och gäster! Vad gör man av en dålig match? Kan man känna sig som en en clown på banan? Och varför tar vi en sväng till brädgården? En gyllene, tennispodd full av skratt.


Tennisvänner_podcast_10-franskaöppna-frenchopen

I Tennisvänner podcast #10 Vi skrattar när vi minns tillbaka till ett första tennisäventyr på Rivieran, vi poddar om Serenas Williams superkrafter, vi ringer tenniscoachen Jeanette som flikar in kloka råd. Sist men inte minst firar vi vårt 10:e avsnitt! Vi hörs i tennispodden!


tennisvänner-tennispodd-9..png

I Tennisvänner podcast #9 Vi tar en tur till SALK där Christina Fredell delar med sig av klubbens tennispassion. Vi poddar från Björn Borg-rummet, från en blåsig veranda och från poddstudion såklart. Vi tennis-spekulerar dessutom om "Tennisens tre F" och annat livsnödvändigt. En tennispodd där alla är vinnare!


Tennisvänner_podcast_8_plantahagen

I Tennisvänner podcast #8 Ett "dreamy" avsnitt som pendlar mellan drömmen om svenska gröna tennisängar, en färsk intervju om fokus med Anna Larsdotter Persson. Ryktet om Plantahagen, Sveriges egna gräsbanor har nått oss. Vi ringer AnnaPersson som surrar med oss om hur man bryter mönster.


Tennisvänner_podcast_7-grusbana

I Tennisvänner podcast #7 Ååååå, i avsnitt 7 vill vi glida på grus, och uppleva den kommande våren på krispiga grusbanor. vi ringer upp det hårda motståndet som Helenas mötte i sin brakförlust och ni får äntligen höra coachen live. Vi matar på med vårinspiration för alla som älskar tennis.


Tennisvänner_podcast_7

I Tennisvänner podcast #6 Vi fyller på med tennisinspiration! Vi bollar in tips från en lyssnare, vi pratar om glädjen att spela dubbel, men hur gör man egentligen för att göra rätt? Och vi provar racket. Vi drömmer oss bort mot en tennisvår.


5_tennisvänner_träning_gym_hälsa_Favorit.jpg

I Tennisvänner podcast #5 Spelar man tennis för att träna eller behöver man träna för att spela tennis? Hur gör man när man skadar sig? Vi nosar på stora gåtor, från kamp på gymet till kris i badet. Det här är avsnittet är en tennispodd med mycket skratt!


Tennisvänner_podcast_4

I Tennisvänner podcast #4 Ett härligt samtal av både yta och djup. Helena har fått en gadget. Vi serverar en säker teknik för hur man shoppar sin tennisoutfit. Och vi snuddar vid prestationskravens vara eller icke vara.


Tennisvänner_podcast_3-sexy-legs

Avsnitt 3 är ett samtal med mycket skratt. Vi dyker in i våndor om hur man rankar sig själv, om man kan lyckas ha snygga ben i tenniskjolen och några kloka tankar om den välstrukne stjärnan Djokovic. En podcast om livet runt tennis som kanske får dig att le hela vägen ut på banan


Tennisvänner_podcast_3-tennis

Ett avsnitt där vi gräver lite i våra egna våndor, känslor och utmaningar kring att spela match. Vi vet inte riktigt hur vi liknade vägen till vinsten med Karin Boyes poesi dock.En podcast om livet runt tennis som kanske får dig att le hela vägen ut på banan.


Tennisvänner_podcast-tennispodd-1-pilot

En podcast om livet runt tennis. Avsnitt 1. Välkomna till första podavsnittet! Här får ni bland annat höra Ulrikas magiska utläggning om tennisprinsen framför andra. Välkommen till en tennispodd som kanske får dig att le hela vägen ut på banan.