Tennispodden som livsnjuter tennis

Tennisvänner är en podd som vill få dig att le hela vägen ut på banan. Tennisinspiration för kropp och själ till folk, som precis som vi själva har tennis som hobby, passion och fritidsfenomen. Lyssna direkt här eller sök upp Tennisvänner i din vanliga podcast-app. Vi hörs i podden! 

 
Artwork Tennisvanner.png

AVSNITT 24

Vi summerar tennisåret och skålar för er, för tennisens framgångar och motgångar, för varandra och för tennisplaneten! Vi delar med oss av hur vi själva lyckats och snubblat med speltaktiken. Inte minst sjunger vi ut poddåret 2018 – Skål!

Skärmavbild 2018-12-11 kl. 22.56.28.png

AVSNITT 23

Tennisvänners speltaktik! Vi dukar upp ett smörgåsbord av tips på hur du håller huvudet kallt på tennisbanan och vi kokar fond på hur du besegrar motståndaren. Vi grunnar på riktigt goda receptet på hur du blir okrossbar på tennisbanan. Välkommen till vår tennis-kokbok!

Embed Block
Add an embed URL or code. Learn more
Skärmavbild 2018-12-11 kl. 23.07.20.png

AVSNITT 22

Vi djupdyker i tennismaterialen. Från blytejp till tennisracket så snygga att man vill slicka på dem. Vad är skillnaden mellan olika tennisbollar och hur ska man tänka när man ska stränga sitt tennisracket. Vi listar såklart också världens härligaste tennisbanor. Välkommen in i tennispodden för hobbyspelare.

I'll let the racket
do the talking

John McEnroe

21_tennisvänner_podcast_skrock_skräck.jpg

AVSNITT 21

Välkommen till en riktig nagelbitare – Skräck och skrock på banan. Vi listar proffsens vidskepelser, blottar egna och andras demoner och galenskaper. Vi pratar hjärnspöken och Helena blottar sin taktik att piska upp sig med tennismardrömmar. Dessutom ringer vi upp en vän från ep.16, Anders Ersson, mannen med koll.

Skärmavbild 2018-11-08 kl. 14.14.10.png

AVSNITT 20

Idrottspsykologiske rådgivaren Fredrik Weibull kryper in i poddbilen och vi kryper in i tennishjärnans vindlingar. Andra stora frågor vi avhandlar i avsnittet är allt från Stockholm Opens strumpor, magväskor till att dofta gott på banan. Välkommen in i tennisfesten!

19_tennisvänner_tennispodd_stockholm open.jpg

AVSNITT 19

En finstämd mix av Stockholm Open upptakt, om hur vi skapar nya mönster på tennisbanan, vi gästas snabbt av en ovanligt liten men service minded gäst och inte minst slår legenden Billie Jean King’s svallvågor in över avsnittet! I avsnittet hörs ett inspel av Teodora Holst, skicklig bollkalle på Stockholm Open

I want to reach
absolute perfection.
And I think I can
reach it

STEFFI GRAF

18_Tennisvänner_tennispodd_tennisresa_mallorca.jpg

AVSNITT 18

Nyfiken på tennisresa? Följ med till tennis under solen! Vi tar er med till Mallorca där vi poddar från tennisbanan, från hotellbalkongen med iskall öl, intervjuar tränarna och grillar dem om hur man lägger upp en optimal träning för tennistokiga vuxna som satsat tid och pengar på drömresan

17_Tennisvänner_tennispdd_tennisinspirationo_tennis.jpg

AVSNITT 17

Tillbaka från semestern,det rycker i tennisbenen. Vi startar upp, ringer coachen och laddar för att dämpa tennissuget! Vi ordinerar en daglig dos av tennis, även om biverkningarna är repetativa skrattanfall, personlig insikt och hjärngympa kring vad klockan är på tennisbollen.

16_Tennisvänner_tennispodd_usopen_bucketlist.jpg

AVSNITT 16

Vi tar dig över Atlanten till ett stekhett US Open! Vi drömmer oss bort om att äta middag med spelarna och tar rygg på tennisvännen Anders Ersson som ger rapport från läktaren. Dessutom ett sidospår till Wawrinkas kalsonger. Det är Anders Ersson från Lidingö Tennisklubb som är på plats på US Open och låter oss hänga på honom.

I play each point
like my life depends
on it

RAFAEL NADAL

15_tennisvänner_tennispodd_tennisheart_tennisinspiration_agassi.png

AVSNITT 15

Vi reder ut varför man säger "love" på tennisspråk, vilka spelare som hittat romansen på banan och instagramprofilen Tennisheart dyker upp i podden. Ett avsnitt fullt av tenniskärlek med andra ord. – Varmt välkommen till en podd som snackar tennis. Bakom Instagramkontot "Tennisheart", som gästar avsnittet, står Michael Fogelberg Szymansk

15_tennisvänner_tennispodd_tennisheart_tennisinspiration_agassi.png

AVSNITT 14

Sommar och vi bollar mellan iskalla öl, heta sommartennistips och svalkande tennisprat. Vi svimmar även Djokovic instagraminlägg, försöker härma en fransk tränare. Vi nosar även upp hur du i alla fall ser ut som ett proffs på tennisbanan och dessutom kommer listar vi hur du kan spela olika typer av sociala spel på tennisbanan.

14_tennisvänner_tennispodd_terapi_sommartennis.jpg

AVSNITT 13

Yes, vi pratar padel mellan tennistugget. Vi ringer ända upp till Norrland för att prata med en driven padelvän. Vi försöker hitta tennisbanans känsliga zoner, och inte minst peppar vi er att också fira era förluster.

I love the winning,
I can take the losing, but most
of all I love to play

BORIS BECKER

12_Tennisvänner_podcast_wibledon_almedalen_tennisevent.jpg

AVSNITT 12

Vi tar er till Wimbledon via Almedalen och det pimmsfyllda tenniseventet Wimbledalen. Vi dyker ner i systrarna Williams hemkvarter. Vi tittar väldigt hårt på bollen och skrattar en hel del. Det och mycket mer – välkommen in i podden!

11_tennisvänner_podcast_tennisturnering_sommartennis_nationaldagen.jpg

AVSNITT 11

Ni slungas rakt in i en guldfärgad cabriolet som rymmer både poddutrustning och gäster! Vad gör man av en dålig match? Kan man känna sig som en en clown på banan? Och varför tar vi en sväng till brädgården? En gyllene, tennispodd full av skratt.

Skärmavbild 2018-11-08 kl. 22.56.34.png

AVSNITT 10

Vi skrattar när vi minns tillbaka till ett första tennisäventyr på Rivieran, vi poddar om Serenas Williams superkrafter, vi ringer tenniscoachen Jeanette som flikar in kloka råd. Sist men inte minst firar vi vårt 10:e avsnitt! Vi hörs i tennispodden!

Champions
keep playing until
they get it right

BILLIE JEAN KING

9_tennisvänner_tennispodd_tennisseger_tenniscoach.jpg

AVSNITT 9

Vi tar en tur till SALK där Christina Fredell delar med sig av klubbens tennispassion. Vi poddar från Björn Borg-rummet, från en blåsig veranda och från poddstudion såklart. Vi tennis-spekulerar dessutom om "Tennisens tre F" och annat livsnödvändigt. En tennispodd där alla är vinnare!

8_tennisvänner_tennispodd_wimbledon_tennisinspiration.jpg

AVSNITT 8

Ett "dreamy" avsnitt som pendlar mellan drömmen om svenska gröna tennisängar, en färsk intervju om fokus med Anna Larsdotter Ryktet om Plantahagen, Sveriges egna gräsbanor har nått oss. Vi ringer AnnaPersson som surrar med oss om hur man bryter mönster.

7_tennisvänner_tennispodd_vår_tennisboll_tennisinspiration.jpg

AVSNITT 7

Ååååå, i avsnitt 7 vill vi glida på grus, och uppleva den kommande våren på krispiga grusbanor. vi ringer upp det hårda motståndet som Helenas mötte i sin brakförlust och ni får äntligen höra coachen live. Vi matar på med vårinspiration för alla som älskar tennis.

You have to believe in
yourself when no one else does.
That makes you a winner right there

VENUS WILLIAMS

6_tennisvänner_podcast,jpg.png

AVSNITT 6

Vi fyller på med tennisinspiration! Vi bollar in tips från en lyssnare, vi pratar om glädjen att spela dubbel, men hur gör man egentligen för att göra rätt? Och vi provar racket. Vi drömmer oss bort mot en tennisvår.

5_tennisvänner_träning_gym_hälsa.jpg

AVSNITT 5

Spelar man tennis för att träna eller behöver man träna för att spela tennis? Hur gör man när man skadar sig? Vi nosar på stora gåtor, från kamp på gymet till kris i badet. Det här är avsnittet är en tennispodd med mycket skratt!

4_tennisvänner_podcast_tennispsykologi_tennissnack.jpg

AVSNITT 4

Ett härligt samtal av både yta och djup. Helena har fått en gadget. Vi serverar en säker teknik för hur man shoppar sin tennisoutfit. Och vi snuddar vid prestationskravens vara eller icke vara.

I can accept failure,
everyone fails at something.
But I can’t accept not trying

MICHAEL JORDAN

3_tennisvänner_podcast_brunutansol_humor_tennishumor.jpg

AVSNITT 3

Avsnitt 3 är ett samtal med mycket skratt. Vi dyker in i våndor om hur man rankar sig själv, om man kan lyckas ha snygga ben i tenniskjolen och några kloka tankar om den välstrukne stjärnan Djokovic. En podcast om livet runt tennis som kanske får dig att le hela vägen ut på banan

2_tennisvänner_tennispodd_tennisträning_tennisracket.jpg

AVSNITT 2

Ett avsnitt där vi gräver lite i våra egna våndor, känslor och utmaningar kring att spela match. Vi vet inte riktigt hur vi liknade vägen till vinsten med Karin Boyes poesi dock.En podcast om livet runt tennis som kanske får dig att le hela vägen ut på banan.

1_tennisvänner_tennispodd_federer, djokovic, tennisspelare.jpg

AVSNITT 1

En podcast om livet runt tennis. Avsnitt 1. Välkomna till första podavsnittet! Här får ni bland annat höra Ulrikas magiska utläggning om tennisprinsen framför andra. Välkommen till en tennispodd som kanske får dig att le hela vägen ut på banan.

MER INNEHÅLL PÅ VÅR INSTAGRAM – FÖLJ OSS:)

Instagram

instagram Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more
 

STREAM

Soundcloud